Onthaal  ♪  Artikels  ♪  Griegs werken  ♪  Agenda  ♪  Linken  ♪  Contact


Edvard Grieg 1843-1907

Français
English

EDVARD GRIEG

Welkom op de website van de Belgische Grieg Stichting!

Dit is de ontmoetingplaats van alle muziekanten en muziekliefhebbers die interesse tonen voor het werk van Edvard Grieg. Hier vind U allerlei informatie over de meest beroemde Noorse komponist, met onder andere een opus lijst, een agenda van konzerten, lezingen en aktiviteiten in verband met zijn muziek.

Zoals het geval is met de bestaande Grieg stichtingen in Noorwegen, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, heeft de Belgische Grieg Stichting als doel het promoten van Griegs muziek in België en het aanmoedigen van studies en onderzoek over het leven en werk van Grieg. De stichting is ook een uitgangpunt naar muziek van andere noorse komponisten en naar noorderlijke muziek in het algemeen, die jammer genoeg niet zoveel te horen zijn in ons land.

Voorlopig is de meeste informatie op deze site alleen in het frans beschikbaar. We bidden onze nederlandstalige lezers wat geduld te tonen en danken ze voor hun begrip. Voorstellen van hulp voor de vertaling is hartelijk welkom!